Isikuandmete kaitse ja privaatsuspoliitika lähtuvalt isikuandmete kaitse üldmäärusest (GDPR)

Käesolev privaatsuspoliitika ülevaade annab infot selle kohta, kuidas ja milleks IMeedia Eesti OÜ kodulehe külastajate andmeid (sh päringu saatjad, kliendilepingu sõlmijad) kogub, töötleb, jagab. Privaatsuspoliitika lähtub andmekaitse üldregulatsioonist (GDPR – General Data Protection Regulation), millega saab lähemalt tutvuda ametlikul veebilehel https://www.eugdpr.org/eugdpr.org-1.html. Privaatsustingimused koostanud IMeedia Eesti OÜ.

Privaatsuspoliitika eesmärk on tagada klientide privaatsus kooskõlas Eesti Vabariigi seaduste ja Euroopa Liidu õigusaktidega.

„Isikuandmetena“ kajastuvad mis tahes teave tuvastatud või tuvastatava füüsilise isiku kohta. Näiteks nimi, telefoninumber, postiaadress, e-posti aadress. Samuti kuulub “isikuandmete” alla IMeedia Eesti OÜ poolt kogutav teave – kodulehe külastused, erinevad sotsiaalmeedia kanalid ja meie poolt pakutavate teenuste kasutamine.

Kasutades IMeedia Eesti OÜ-le kuuluvat veebilehte, nõustute küpsiste kasutamisega ja isikuandmete töötlemise tingimustega, mis on kirjeldatud meie Privaatsuspoliitikas. Privaatsuspoliitika ja küpsised kodulehel on kehtiv alates 25.05.2018. Kõik varem kogutud andmed vajavad “isikuandmete” kontrollimist ja kooskõlastamist ning vastavusse viimist GDPR seaduses ettenähutd punktidega.

Kelle andmeid IMeedia Eesti OÜ töötleb?

GDPR küsimusi puudutavate küsimuste korral kirjuta imeedia@imeedia.ee.

IMeedia Eesti OÜ kasutab nende andmeid, kes on saatnud sooviavalduse (küsimuse näiteks kontaktivormi või e-kirja kaudu) meie teenuste kohta või on varem kasutanud teenuseid või on siiani kasutamas teenuseid. Kogume ja kasutame püsiklientide ja kontakteerunud isikute (sealhulgas “vanad” ehk “mitteaktiivsed kliendid”) andmeid. Kasutame andmeid, mis on kogutud avalikest allikatest (selles sisaldub ka kolmanda osapoole soovitusena saadetud avalik info).

Isikuandmete töötlemise eesmärgid ja õiguslikud alused

IMeedia Eesti OÜ klientide ehk teenuste kasutajate isikuandmeid töötleme selleks, et täita oma lepingulisi kohustusi. Klientide isikuandmeid ja ka neilt saadud infot kasutame selleks, et pakkuda olemasolevatele klientidele (ja ka potentsiaalsetele) kvaliteetsemat teenust ja täpsemat infot. Kui IMeedia Eesti OÜ töötleb isikuandmeid mainitud eesmärkidel, siis on kogutud isikuandmete töötlemise õiguslikuks aluseks meie õigustatud huvi tagada pakutava teenuse korrektne ja võimalusel kvaliteetsem osutamine.

IMeedia Eesti OÜ turunduskanalitest (sh koduleht, sotsiaalmeedia) kogume andmeid kanalite toimuvuse ja kasutusotstarbekuse kohta. Lisaks kogume võimalusel andmeid potentsiaalsete klientide huvide ja eesmärkide kohta, et tõsta enda kliendisuhtluse taset, mõistes paremini klientide tegelikke huve ja eesmärke ning pakkuda kvaliteetsemat teenust, täpsemat informatsiooni ja tagada (täiustada) IMeedia Eesti OÜ kodulehe funktsionaalsuse kasutajasõbralikkus. Kui IMeedia Eesti OÜ töötleb isikuandmeid mainitud eesmärkidel on töötlemise õiguslikuks aluseks meie õigustatud huvi mõista paremini klientide vajadus, et tagada paremat teenust.

NÄIDE. IMeedia Eesti OÜ töötleb andmeid: teenusepäringute kohta; meie poolt saadetud uudiskirjade avamise lugemise ja kirjas sisalduvate väljuvate linkide (suunamised mõnele kodulehele) kasutamise kohta; klientide poolt saadetud tagasiside, et parandada ja täiustada pakutava teenuse kvaliteeti.

IMeedia Eesti OÜ töötleb isikuandmeid väljatoodud eesmärkidel: kliendibaasi loomine ja haldamine; kliendile uute teenuste pakkumine ja olemasolevate teenuste täiendamine (parendamine); kliendi (sh potentsiaalse) päringutele korrektne vastamine; IMeedia Eesti OÜ teenuste analüüsimine, täiustamine; IMeedia Eesti OÜ turunduskanalite (sh koduleht) haldamine ja parem toimimine.

Kuidas IMeedia Eesti OÜ isikuandmeid kogub

Isikuandmeid kogume otse andmesubjektidelt koos nende nõusolekuga, kas e-kirja teel, päringuvormiga tagasiside saades (sh nõustudes meilt kirju saama). Lisaks kasutame automaatseid andmekogumisvahendeid (nt kodulehe analüüsiprogramm Google Analytics), sealhulgas küpsiseid (salvestavad kodulehe kasutustegevust) ja teisi jälgimisvahendeid, mis aitavad kaasa IMeedia Eesti OÜ kodulehe kasutajakogemuse paremaks optimeerimiseks ja tagavad seeläbi pakutavate teenuste kõrge kvaliteedi ja kliendile mugava navigeerimise kodulehel.

Kodulehel kasutame küpsiseid (Cookies) ja pikslisilte (Pixel), mis on vabatahtlikud igale kodulehe külastajale ja on võimalik keelduda.

Küpsis (cookie) on väikesemahuline tekstifail, mille veebiserver saadab kasutaja veebilehitsejale (Web Browser – nt Chrome, Safari, Firefox, Internet Explorer, Opera) ja mis salvestatakse kasutaja arvuti kõvakettale (tavaliselt Temporary files alla). Küpsised võimaldavad meelde jätta kasutaja eelistused (näiteks kasutatav kirjasuurus, suhtluskeel, arvuti asukoht, seadmeinfo, enim külastatud veebilehed / aadressid jms info), et pakkuda kliendile veebisirvija (mainitud Web Browser’d) kiiremat ja “targemat” tegutsemist. Veebilehitsejad on vaikimisi määratud küpsiseid lubama, aga on jäetud võimalus manuaalselt seadeid muuta sellliseks, et veebilehitseja keeldub küpsistest, blokeerib kolmandate osapoolte küpsised, teavitab kasutajat igast saadetud küpsisest. Kui viimane punkt pole aktiveeritud, siis seda on kindlasti soovituslik teha, et tekiks ülevaade kodulehtedest, mis salvestavad kasutaja isikuandmeid.

Pikslisilt on väike veebisaidi koodilõik, mis võimaldab küpsiseid paigaldada ja lugeda. Pikslisildid käivituvad, kui kasutaja avab näiteks mõne e-kirja, saabub veebisaidile. Seejärel registreeritakse, et kasutaja on e-kirja avanud või laaditakse alla kolmandate isikute küpsiseid.

IMeedia Eesti OÜ poolt kasutatavad küpsised:

  • Seansiküpsised (ajutised küpsised). Seansiküpsised on ajutised ning kaovad, kui veebilehelt lahkute või oma veebilehitseja sulgete. Seansiküpsiseid võidakse kasutada veebilehe teatud funktsioonide, sisse logimiseks ja ostukorvi jaoks. Kasutuseesmärk on võimaldada meie teenuse kasutamist.
  • Püsiküpsised (kui külastaja annab nõusoleku, siis salvestuvad kasutaja arvutisse pärast veebilehitseja sulgemist), mille eesmärk on pidada meeles kliendi valikuid IMeedia Eesti OÜ veebilehtedel. Püsiküpsiseid võidakse kasutada näiteks teie kui veebilehe korduvkülastaja äratundmiseks (nt Google ReMarketing ehk järelturundus funktsiooni kasutamiseks) ja veebilehe sisu kohandamiseks vastavalt teie vajadustele või statistiliste andmete kogumiseks.

Küpsiseid kasutatakse meie veebilehtedel, et pakkuda IMeedia Eesti OÜ kodulehe külastajale paremat kasutajakogemust. Küpsised võimaldavad meie veebiserveritel ära tunda IMeedia Eesti OÜ kodulehe ja kohandada kodulehe (kliendile kuvatava reklaami) sisu automaatselt nii, et see sobiks teie vajadustega, kui te lehte edasi külastate ja ka tulevikus uuesti lehele satute. Küpsiste kasutamine lihtsustab kodulehe kasutajate vajaduste äratundmist. Küpsised võimaldavad koguda kasutajastatistikat, mis aitab meil mõõta ja parandada meie kodulehe toimivust.

IMeedia Eesti poolt kasutatavad küpsised võivad olla loodud erinevate teenusepakkujate poolt, kes aitavad meil oma veebiteenuseid edendada. Sellised pakkujad on näiteks Google ja Facebook – neist lähemalt punktis “täpsem küpsiste kasutamine”.

Meie veebilehtede kasutajad loetakse küpsistega nõustunuks, kui nende veebilehitseja seadistustes on küpsised lubatud. Kui te küpsistega ei nõustu, ei pruugi kõik meie kodulehe teenused ja funktsioonid olla korrektselt toimivad.

Te saate alati ise otsustada, kas küpsised oma veebilehitse sätetes lubada või mitte. Kui te küpsiseid ei soovi, seadistage oma veebilehitseja nii, et see keelab automaatselt küpsised ära või teatab teile iga kord, kui veebileht palub luba küpsise lisamiseks. Vajalike seadistuste tegemiseks palun tutvuge oma veebilehitseja abifunktsiooniga.

Täpsem küpsiste kasutamine IMeedia Eesti OÜ poolt:

  1. Analüütilisied küpsised. Koguvad teavet, kuidas veebilehte kasutatakse – millistel sisulehtel viibitakse ja kaua viibitakse; milliseid sisulehti kasutatakse kõige rohkem; mida otsitakse kodulehelt jms. Analüütilised küpsised ei kogu teavet, et oleks võimalus veebilehe kasutaja otseselt tuvastada. Analüütilised küpsised on näiteks Google Analyticsi küpsised. IMeedia Eesti OÜ kodulehed kasutavad Google Analyticsi andmeid, mida kogutakse peamiselt Google Analyticsi osutatavate teenuste kaudu ja sellele kehtivad Google Analyticsi tingimused. Kodulehe sobimatu kasutuse kaitseks võime kasutada tööriista Google Invisible reCAPTCHA, mis kogub riist- ja tarkvara andmeid, näiteks seadme ja rakenduse andmeid ja teenuse terviklikkuse kontrollimiste tulemusi, samuti unikaalseid veebiidentifikaatoreid, nagu IP-aadress, ja saadab need andmed Google’ile analüüsimiseks. Seda teenust ( “küpsisted” aktiveeritud) kasutades nõustute isikuandmete edastamisega Google Analyticsile teenuse terviklikkuse kontrollimiseks ja ainult veebisaidi ohutuks kasutamiseks vajalike meetmete rakendamiseks.
  2. Reklaamiküpsiseid. Aitavad pakkuda (kuvada mõnes reklaamvõrgustikus) kasutaja huvidele sihitud reklaame. Näiteks IMeedia Eesti OÜ kodulehele on lisatud Facebook Pixel kood, mis aitab külastajale kuvada sihitud reklaame Facebookis. Kui ei soovi IMeedia Eesti OÜ veebilehe reklaami Facebookis enam näha, siis saab selle keelata Facebooki eelistuste all. Avate https://www.facebook.com/ads/preferencesja kustutate “reklaamijad, kellega oled suhelnud” kõik kodulehed, kelle reklaami edaspidi ei soovi näha.

Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Kasutaja peab muutma oma veebilehitseja seadeid. Enimlevinud veebisirvijate seadistamise juhendid:

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en ;
Safari: https://support.apple.com/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac
Firefox: http://support.mozilla.org/en-US/kb/Clear%20Recent%20History ;
Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy ;
Crome Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835 ;

Küpsiste blokeerimisel peab arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi enam kättesaadavad olla. Küpsised saab hiljem uuesti ka manuaalselt veebisirvijas aktiveerida.

IMeedia Eesti OÜ poolt töödeldavad isikuandmed

Kontaktanded: nimi, postiaadress, e-posti aadress, telefoninumber.

Päringu-, tagasiside-, kliendilepingu vormi täitmise käigus ja e-kirja saates tekkivad andmed: ettevõtte nimi, isikukood/registrikood, käibemaksukohuslase nr, juriidiline aadress, kliendi eelistused seoses IMeedia Eesti OÜ teenustega, tagasisidevormis välja toodud andmed, päringuvormis edastatud andmed, e-kirjaga saadetud andmed IMeedias Eesti OÜ kontaktidele.

Automaatselt kogutavad andmed: kasutaja veebibrauserilt saadud andmed (nt veebisirvija liik), seadme tüüp (seade, millega viibiti kodulehel), suhtluskeel, veebisaidi aadress (IMeedia Eesti OÜ kodulehele saabuv sissetulev link, milliseid sisulehti kasutaja uuris, kaua teatud lehtedel viibis, kasutaja IP-aadress ja muud taolised kodulehestatistika andmed.

IMeedia Eesti OÜ poolt saadetavate e-kirjade (uudiskirjade) saatmisega kogutavad andmed: andmed selle kohta, milliseid kirju, palju ning millal ja kuidas kasutaja avas.

Muud isikuandmed: andmed, mille olete teinud avalikult kättesaadavaks või meile kättesaadavaks kolmandate isikute sotsiaalvõrgustikes nagu Facebook, Twitter, Google Plus, Instagram jms.

Isikuandmete eriliike IMeedia Eesti OÜ ei töötle.

Isikuandmete jagamine IMeedia Eesti OÜ poolt

IMeedia Eesti OÜ ei edasta kliendi andmeid väljapoole Euroopa (EU) Majanduspiirkonda ja ei jaga isikuandmeid kolmandatele osapooltele (va järgmises punktis välja toodud tingimustel). Kõiki andmeid kasutatakse ainult kliendisuhtluseks ja toote-, teenusearenduse eesmärgil. Isikuandmeid võime jagada järgmistel juhtudel: võlgade sisse nõudmise; Riikliku järelvalve asutused ja Politsei; Avalik tagasiside kliendi nõusolekul.

Teie isikuandmete säilitamine ja turvalisus

IMeedia Eesti OÜ võib saata klientidele teavet teenuste, pakkumiste ja uudiste kohta, kui klient on meile ise andnud oma kontaktandmed või nõustunud saama meilt teavet. Teavet saab klient niikaua, kuni klient palub viimaste tegevuste lõpetamist või lahkub uudiskirja saajate grupist.

IMeedia Eesti OÜ säilitab isikuandmeid nii kaua, kuni see on nende kogumise eesmärgi saavutamiseks vajalik. Andmete säilitamise tähtaeg sõltub ka vajadusest vastata andmesubjektide päringutele, lahendada erinevaid probleeme ja vajadust täita seadusejärgseid dokumentide säilitamise nõudeid.

Kui õigusaktid isikuandmete säilitamist ei nõua ja IMeedia Eesti neid ei vaja, kustutame me need isikuandmed. Sel juhul võime antud isikuandmeid kasutada ainult statistilistel eesmärkidel ja üksnes pseudonümiseeritud (anonümiseeritud) kujul.

Isikuandmete turvalisuse koha pealt püüame teha kõik võimaliku, et vältida andmetele loata juurdepääsu. IMeedia Eesti poolt kogutavate ja töödeldavate isikuandmete kaitseks on kehtestanud mõistlikud kaitsemeetmed tehniliste ja füüsiliste piirangutega. Tagame andmetele juurdepääsu lähtudes üksnes kehtivatest õigusaktidest ja sealjuures kaitseme maksimaalselt isikuandmete konfidentsiaalsust.

Kui on küsimusi Teie isikuandmete säilitamise või turvalisuse kohta, siis palun kirjutada imeedia@imeedia.ee.

Kliendi õigused

Kliendil on õigus pääseda ligi IMeedia Eesti OÜ poolt töödeldavatele ja säilitatavatele Kliendi enda isikuandmetele ja õigus nõuda ebatäpsuste korrigeerimist.

IMeedia Eesti poolt saadud turundusteatest loobumiseks järgige palun turundusteate jaluses (Footeris) olevaid loobumisjuhiseid või kirjutage kodulehe päringuvormi sellekohane sooviavaldus või saatke e-kiri aadressil imeedia@imeedia.ee.

IMeedia Eesti OÜ peab järgima mitmeid kliendiõiguseid: parandamisõigusega on kliendil õigus nõuda, et temaga seotud ebaõiged isikuandmed viivituseta korrigeeritaks; Kliendil on õigus nõuda tema andmete kustutamist, kui on täidetud teatud lisatingimused. Kliendil on õigus nõuda enda isikuandmete töötlemist.

Kui isikuandmete töötlemise aluseks on kliendi nõusolek, siis on kliendi õigus see nõusolek igal ajal tagasi võtta.

Kui on küsimusi oma õiguste kohta või soovite rakendada mõnda allolevat punkti, siis palun saata vastavasisuline kiri imeedia@imeedia.ee. Kui IMeedia Eesti OÜ poolt pakutud lahendus ei rahulda teid, siis on teil õigus pöörduda Eesti Vabariigi Andmekaitse Inspektsiooni poole.

Muud Sätted

IMeedia Eesti OÜ võib käesolevaid tingimusi aeg-ajalt ühepoolselt muuta ja sellest ette teatamata, et kindlustada meie vastavus seadustele ja/või küpsiseid puudutavatele üldiselt tunnustatud tavadele. Käesolevale privaatsuspoliitikale kohalduvad Eesti Vabariigi seadused.

IMeedia Eesti OÜ privaatsustingimuste kopeerimine ja kasutamine on ilma vastavasisulise nõusolekuta rangelt keelatud. Kui teil on küsimusi, siis võtke meiega ühendust saates kiri imeedia@imeedia.ee.

Küsi lisainfot!
close slider

Saada meile oma küsimus või hinnapäring

* märgitud väljad on kohustuslikud!

Nimi / Ettevõte

E-mail *

Teema

Lisainfo *

Telefon / Skype

Tooted ja teenused